Nieuwe Voorzitter HIJC Bob Groenewoud

Nieuwe Voorzitter HIJC Bob Groenewoud

Bob Groenewoud nieuwe voorzitter van de Hengelose IJsclub (HIJC)

De HIJC is veruit de grootste schaatsvereniging die vertegenwoordigd is binnen de Baanvereniging Twente met bijna alle diciplines in huis, waaronder Langebaan, Marathon en het G schaatsen, zie voor meer informatie www.hijc.nl

De Baanvereniging Twente wenst Bob heel veel succes.

Bob stelt zich voor.

Afgelopen maandag heb ik de voorzittershamer van Ilona overgenomen en daarom zal ik mij voorstellen. Ik ben Bob Groenewoud, 49 jaar oud en ik woon in Hengelo met mijn vrouw Linda. 

Toen ik ruim 10 jaar geleden lid werd van de Hengelose IJsclub voelde ik me gelijk thuis. Ik weet nog dat ik na de eerste training enthousiast terugkwam. Vol van die mooie sport en de leuke mensen die ik had ontmoet.Onze dochters zijn ook begonnen bij de Hengelose IJsclub en zijn nog steeds enthousiaste schaatsers. Ella en Isa zijn actief bij hun studenten-schaatsverenigingen Tjas en de Skeuvel. Onze jongste dochter Jade schaatst bij het KNSB talentteam midden-oost. 

Naast het schaatsen vind ik het leuk en belangrijk om als vrijwilliger te helpen. Soms ben ik voor de club bezig met mijn vak, websites ontwikkelen. Soms doe ik compleet andere dingen. Zo ben ik actief als trainer en heb ik laatst met veel plezier geholpen om de container te schilderen (vertel dat laatste maar niet aan mijn vrouw).In mijn rol als pupillencoördinator heb ik vooral de nadruk gelegd op het plezier in schaatsen. Dit heeft onder meer vorm gekregen in het pupillenkamp en de IJSTIJD! activiteiten. Ik vind het prachtig dat pupillen die ik training heb gegeven nu zelf als trainer voor een groep staan.Als voorzitter probeer ik samen met het bestuur wat breder te kijken. We zien genoeg uitdagingen voor HIJC. Pupillen, recreanten, wedstrijdschaatsers, G-sporters en racerunners, ze zijn allemaal belangrijk voor de club. Dan zijn er ook nog de vele vrijwilligers, van trainers tot het klusteam die hun taken op een goed en leuke manier moeten kunnen uitvoeren.

Met het bestuur zoeken we naar nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen om de club sterker te maken en de mensen nog beter te binden. Daarbij gebruiken we de ontwikkelde missie en visie als leidraad.Dit alles doen wij in een steeds veranderende omgeving. Het aantal schaatsende leden loopt bij gebrek aan natuurijs al jaren langzaam achteruit. Gek genoeg heeft juist Corona voor nieuwe jeugdleden gezorgd omdat de lockdown aanleiding was voor veel kinderen om het skeeleren op te pakken. Nu maar hopen dat deze kinderen met het schaatsvirus besmet worden.

Ik heb er zin in en vind het een eer dat ik de Hengelose IJsclub de komende tijd als voorzitter mag vertegenwoordigen.

 

 

Blijf altijd op de hoogte

Als je hieronder je gegevens invult, sturen wij automatisch een email als er een nieuw bericht op de website wordt geplaatst.

Afmelden

Vul hier je e-mail adres in en druk op "Afmelden" om je uit te schrijven voor de mailinglijst.