Kunstrijden

Kunstrijden is helemaal in. Kunstrijden is een combinatie van artistiek bewegen (ballet) en moeilijke technische sprongen, passenseries en pirouettes op het ijs.

De nieuwkomers hebben binnen een halfjaar de eerste beginselen van het kunstschaatsen onder de knie. We beginnen met voor- en achteruit rijden, het draaien van cirkeltjes enz. Voor elk onderdeel is een apart diploma verkrijgbaar. In totaal 6 stuks. Aan het eind van de rit zijn de kinderen al tot heel wat in staat, zoals het springen van de “Rittberger, Salchov, Kadet” en het draaien van pirouettes. Tijdens de lessen worden de kinderen begeleid door ervaren trainsters. Ze krijgen op speelse wijze en in kleine groepjes les. De trainsters komen veelal uit het onderwijs en hebben ervaring met het omgaan van kinderen. Er zijn ook groepen kinderen die meedoen aan wedstrijden. Deze groepen krijgen gedeeltelijk apart les van onze gediplomeerde trainster Monika Helmhout. De wedstrijdkinderen leren een kür die uitgevoerd wordt op muziek.  Ze gaan o.a. naar wedstrijden in Heerenveen, Groningen en Deventer en dat gebeurt natuurlijk in echte wedstrijdpakjes.

Selma Duyn is jaren ons toptalent geweest. Ze was enkele jaren geleden Nederlands Kampioen. Op dit moment is Sanne in ’t Hof ons toptalent. In seizoen 2001-2002 was Sanne 1e (dus Nederlands Kampioen) bij de Debs. In seizoen 2002-2003 was Sanne 4e bij de Novice en in seizoen 2003-2004 was Sanne 3e bij de Novice.

De meest geschikte leeftijd om te beginnen is tussen de 6 en 8 jaar. Natuurlijk kun je ook op jongere of oudere leeftijd beginnen.

Wil je meer weten? Bel dan:

T.R.K.V. Pirouette
Hermine Helmhout
Wooldriksweg 195
7512 AR Enschede
053-4344336

Nieuws

Geen inhoud

Er is een probleem opgetreden tijdens het laden van inhoud.

Vorige Volgende