Online Elfstedentocht event: It giet oan !
Online Elfstedentocht event: It giet oan !

Online Elfstedentocht event: it giet oan!

Deze lezing wordt georganiseerd door de HIJC (Hengelose Ijsclub)   Maar is ook beschikbaar voor alle andere schaatsliefhebbers !

Schrijf je snel in voor de lezing door Jurryt van de Vooren met opmerkelijke verhalen over de Elfstedentocht op 14 januari om 19.30 uur

De lezing zal worden gehouden door Jurryt van de Vooren van sportgeschiedenis.nl. Hij is een van de bekendste sporthistorici van Nederland, die onder andere boeken schrijft over de Elfstedentocht. Daarnaast wordt hij veel gevraagd om op tv (historische) ontwikkelingen in de sport te duiden. Zo is hij op dit moment te zien in het televisieprogramma 'Het Museum van Nederland' als expert sportgeschiedenis. In dit programma gaat hij op zoek naar sportvoorwerpen die iets vertellen over de Nederlandse geschiedenis, cultuur, volksaard, tradities en gebruiken.

Tijdens de lezing zal Van de Vooren opmerkelijke verhalen over de Elfstedentocht vertellen. Daarnaast zal hij laten zien waar je zelf online informatie over de Elfstedentocht kunt vinden en je dus ook zelf nieuwe verhalen kunt vinden. Zo kom je de lockdown wel door!

Je kunt je aanmelden voor deze lezing via de website van de HIJC (Hengelose IJsclub) . Voor leden van de HIJC is de lezing gratis.

Voor geïnteresseerden die geen lid zijn van de HIJC, zal er een bijdrage van € 3 gevraagd worden over te maken vóór 13 januari 2021 op NL59 RABO 0355 1870 94 onder vermelding van je naam + Elfstedentochtlezing.

En mocht je er nou geen genoeg van krijgen: een dag later vindt online de Dag van de Elfstedentocht plaats. We hebben ook nog op onze eigen website een mooie podcast van de Elfstedentocht van Jan Woelders staan.

Voor meer informatie, neem contact op met Iris Bosch (i.bosch@hijc.nl).

Dus graag aanmelden via de website van de HIJC  https://www.hijc.nl/Nieuws/Agenda/online-elfstedentocht-event-it-giet-oan
De lezing is voor HIJC leden gratis, niet-leden: € 3
De dag voor de lezing sturen we een link naar een Zoom-meeting om de lezing te volgen.

14 januari 2021 19:30 uur

 

 

Lees meer
IJsbaan Gesloten
IJsbaan Gesloten

Update Covid-19 

Helaas moeten wij jullie melden dat vanaf 15 december de ijsbaan gesloten is.

Naar aanleiding van de aangescherpte Covid-19 regels geeft IJsbaan Twente aan genoodzaakt te zijn om de ijsbaan te sluiten.

Hiermee komen tot nader orde alle activiteiten en trainingen te vervallen.

Zodra er ontwikkelingen zijn waarbij er sprake is van wijzigingen, informeren wij jullie zo spoedig mogelijk. 

Lees meer
Dringende oproep
Dringende oproep

Dringende oproep aan alle trainers c.q begeleiders van jeugdigen t/m 17 jaar.

Indien trainer c.q. begeleiders die de leeftijd van 17 jaar zijn gepasseerd gaan mee schaatsen wordt dit gezien als schaatsen van personen ouder dan 17 jaar en geldt er het maximum aantal personen van 30, dat willen we niet.

Laat de jeugd a.u.b. schaatsen was de oproep van alle voorzitters.

Lees meer
Trainingen voor jeugdigen t/m 17 jaar
Trainingen voor jeugdigen t/m 17 jaar

Beste bestuurders en trainers,

Naar aanleiding van het bestuur overleg met alle verenigingen van deze avond (rijdag 16 oktober) hebben we besloten dat morgen en zondag alle leden t/m 17 jaar mogen trainen onder begeleiding van hun trainers in de gebruikelijke uren zoals voorheen het geval was.

Hier geldt een onbeperkt aantal, wel dient iedereen zich te houden aan de baanregels

Voor alle personen boven de 17 jaar geldt dat er zaterdag en zondag niet getraind kan worden. Voor klasse 1 en 2 rijders volgt nog nader bericht.

Ook voor het ouder kind uur geldt dat ouders niet mogen meetrainen met hun jeugdigen. De ouders die hun kinderen brengen hebben geen toegang tot de ijsbaan.

Maximaal 1 ouder per 5 jeugdigen mogen ondersteuning geven aan het aantrekken van schaatsen voor zover een jeugdige dit niet zelf kan. Alle ouders dienen de ijsbaan na het aantrekken van de schaatsen direct te verlaten

Er mogen uitsluitend de noodzakelijke trainers ingezet worden voor begeleiding en instructie. Trainers mogen op het ijs staan (met schaatsen) maar niet mee schaatsen.
Het plaatsnemen van een trainer op de ijsbaan gaan wij uit van onderling overleg en begrip van alle trainers om minimaal de 1.5 meter te waarborgen.

Lees meer

Blijf altijd op de hoogte

Als je hieronder je gegevens invult, sturen wij automatisch een email als er een nieuw bericht op de website wordt geplaatst.

Afmelden

Vul hier je e-mail adres in en druk op "Afmelden" om je uit te schrijven voor de mailinglijst.