Nieuwe Voorzitter
Nieuwe Voorzitter

Ilona van Dijk-Nijenhuis

Nieuwe voorzitter van Baanvereniging Twente.

Na rijp beraap draagt het bestuur van de Baanvereniging Twente (Baan Commissie Twente) Ilona van Dijk-Nijenhuis voor als opvolger van de huidige voorzitter Harry Gernaat.

Het bestuur is Ilona zeer erkentelijk dat zij de verbinder wil zijn tussen alle Twentse verenigingen, dat zij zich centraal wil opstellen tussen de verschillende culturen, de belangen van de verschillende disciplines wil vertegenwoordigen naar derden en zich gaat inzetten voor groei en bloei van het schaatsen in Twente.

De overdracht van de voorzittershamer zal plaats vinden in de najaarsvergadering van de Baanvereniging Twente, in de tussentijd zal de huidige voorzitter de nieuwe voorzitter inwerken in haar functie van overkoepelend bestuurder van alle verenigingen aangesloten bij de Baanvereniging.

Wij zien in Ilona een belangrijke motivator en verbinder.

Met vriendelijke groeten,

Harry Gernaat

Mijnt Kruiskamp

Derk Willem Ruesink  

Lees meer
Vacature Voorzitter BC Twente
Vacature Voorzitter BC Twente

Vacature

De huidige voorzitter, Harry Gernaat, is aftredend en heeft zich niet herkiesbaar gesteld. Hij was al een tijdje de pensioengerechtigde leeftijd gepasseerd en is inmiddels ook aan het verhuizen naar het midden van het land. De functie komt dus vrij.

We zouden de functie heel eenvoudig kunnen omschrijven als ‘de boel bij elkaar houden’. Immers, het vrijwilligerskorps is uitstekend bezet, de wedstrijdorganisatie is top voor elkaar, de reputatie van de BC Twente in den lande is uitstekend, de financiën zijn op orde, de relatie met de directie en medewerkers van de IJsbaan Twente is prima. Echter, de BC Twente vraagt een bestuur dat vooruit moet kunnen denken. Op de winkel passen alleen is niet voldoende.

Sluitingsdatum 27 mei 2020

Lees meer
Trainen
Trainen

Beste bestuurders en trainers
Van KNSB kregen we het onderstaande bericht wat we graag met jullie willen delen.
In deze tijd hoop ik als eerst dat iedereen gezond is en zo min mogelijk hinder heeft van de corona maatregelen. Deze maatregelen hebben ook invloed op onze mooie sport. Van premier Rutte hebben we kunnen horen dat de jeugd weer kan sporten. De KNSB heeft eigen corona updates waarin uitgelegd wordt wat de impact is van dit soort besluiten voor het schaatsen. Dat kan je vinden op deze site:
https://knsb.nl/nieuws/update-coronavirus-en-activiteiten-van-knsb/
Hier is ook specifiek een protocol verantwoord sporten voor de jeugd t/m 18 jaar opgenomen over skate- droog- en fietstrainingen: https://storage.knsb.nl/2020/04/0c686b11-200424-knsb_sportspecifieke_protocollen.pdf?utm_source=KANS+2017&utm_campaign=917702d36b-EMAIL_CAMPAIGN_2018_07_11_03_11_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_b91e0b5d86-917702d36b-306166869
Veel succes met het opstarten van groepen en tot snel!
Met vriendelijke groet,
Secretariaat BC Twente
Mijnt Kruiskamp

Lees meer
Condoleance - Wietse Jan de Jong
Condoleance - Wietse Jan de Jong

Ons bereikte het bericht dat een innemende en gedreven schaatser, trainer en bestuurder is overleden.

Wietse Jan de Jong was een man die veel betekend heeft voor het schaatsen in Overijssel en met name in Twente en was een zeer gedreven trainer.

Tevens was Jan 30 jaar secretaris van IJsclub Twenthe te Almelo.

Jan was in de jaren 60/70/80/90 veel te vinden op de natuurijsbanen en ijsbaan Deventer en heeft diverse talenten tot grote hoogte weten te begeleiden (Jan Schipper /Nico Beumer/Christa Jaarsma enz. enz.)

Ook was hij een van de initiatiefnemers van een kunstijsbaan in Twente wat uiteindelijk de IJsbaan Twente te Enschede is geworden.

Voor al zijn inzet voor ons schaatsen is hij in 1995 nog  geridderd, zie bijlage.

In Jan verliezen wij een gedreven schaatsliefhebber en wensen zijn familie veel sterkte bij dit grote verlies.

Lees meer
Beweeg Voldoende
Beweeg Voldoende

Beweeg Voldoende !

Herjan Damhuis trainer bij IJsclub Losser en trainersopleider bij de KNSB.

Herjan is in het dagelijks leven Osteopaat coach/trainer bij Vrielink Gezondheidsmanagement, Herjan  plaatste een advies op LinkedIn wat wij graag met jullie willen delen.

Zorg voor jezelf! We nemen allerlei maatregelen om het coronavirus buiten de deur te houden.

Heel verstandig en vooral ook heel erg noodzakelijk. Maar wat doen we als ie toch binnenkomt? Zijn we er dan op voorbereidt? En dan heb ik het niet over quarantaine maatregelen, maar hoe staat het met onze weerstand? Om onze weerstand goed op peil te houden zijn een aantal zaken heel erg belangrijk:

Lees meer

Blijf altijd op de hoogte

Als je hieronder je gegevens invult, sturen wij automatisch een email als er een nieuw bericht op de website wordt geplaatst.

Afmelden

Vul hier je e-mail adres in en druk op "Afmelden" om je uit te schrijven voor de mailinglijst.