Shorttrack

 Nederland is shorttrack de jongste telg onder de schaatsdisciplines, maar wel één die inmiddels is uitgegroeid tot de meest spectaculaire tak van de schaatssport. Het is een Olympische sport die verreden wordt op een ovale 111.11 meter lange shorttrack baan en bevat alle componenten waaraan een moderne publiekssport moet voldoen: snelheid, spanning en sensatie. De trainings- en wedstrijdbaan wordt uitgezet op een 30 bij 60 meter binnenbaan en heeft bochten met een straal van 8.25 meter. De boarding van de baan wordt voorzien van een baanbeveiliging.
 

Waarom zou je gaan shorttracken, als je ook op een 400 meter baan kunt schaatsen??

Doordat de baan in verhouding met een 400 meter baan kleiner is krijg je in de scherpe bochten een flinke kracht te verduren, zodanig dat je zonder de juiste techniek gewoon rechtdoor zou gaan. Op een 180 en een 400 meter baan vinden alleen de aller snelste sprinters iets vergelijkbaars. Dit maakt shorttrack tot een absoluut unieke schaatsdiscipline. Ook voor langebaanrijd(st)ers die sneller door de bocht willen heeft shorttrack veel te bieden; door de kleinere baan worden techniek fouten als het ware “uitvergroot”.
Shorttrack is een prima trainingsmiddel om de techniek verder te verbeteren.
 

Is Shorttrack een sport voor iedereen?

Shorttrack is voor iedereen die van snelheid en spektakel houdt. Zowel beginnende als gevorderde schaatsers, skeelers en ook inline skaters zijn van harte welkom bij Team GO.

 

Shorttracken kun je leren

Shorttrack is een mengeling van techniek, behendigheid, tactiek, snelheid en conditie. Dit kun je leren op de trainingen bij onze vereniging.

Op deze trainingen bevorderen de trainers spelenderwijs het plezier in het shorttracken en tegelijkertijd proberen ze de prestaties van de diverse trainingsgroepen te verbeteren.

Vanaf eind september tot eind maart worden de ijstrainingen gehouden op de IJsbaan Twente in Enschede

Klik hier voor meer informatie over de sport

Klik hier voor meer informatie over de shorttrackbaan.

Nieuws

Geen inhoud

Er is een probleem opgetreden tijdens het laden van inhoud.

Vorige Volgende