Bornse schaatstalenten gaan voor goud

Bornse schaatstalenten gaan voor goud

Anne Keppels (13), Liv Kogelman (12) en Noor Leusink (11) vormen een hechte vriendinnengroep. 
De dametjes van de Bornse Schaats en Skeelervereniging kennen elkaar door en door. Samen schaatsen ze al vanaf jonge leeftijd en wekelijks trainen ze samen. Het drietal blijkt talent te hebben. Zoveel zelfs dat ze afgelopen zaterdagen 12 en 19 maart mee mochten doen aan het Nederlands Pupillen Toernooi.
 
Zo’n zes jaar geleden begonnen ze hun training op de binnenbaan van IJsbaan Twente in Enschede. 
Vandaaruit kregen ze de basis van de schaatstechniek onder de knie en verbeterden ze hun ene persoonlijke record na het andere. Inmiddels zijn ze overgestapt naar de buitenbaan waar ze zijn ingedeeld in onder andere ‘de eerste uur-groep’, louter en alleen bestemd voor de snellere rijders. Hun trainingsfrequentie ligt op dit moment al rond drie keer per week. En ondertussen pakken ze ook nog eens zoveel mogelijk wedstrijden mee. Niet alleen in Enschede overigens, maar ook in De Scheg in Deventer en op het ‘heilige’ Thialf in Heerenveen. 
 
Tweede plek
Het Nederlands Pupillen Toernooi vormt voor hen de afsluiter van dit winterseizoen. En eigenlijk ook een beetje de voorlopige kroon op hun werk. 
Zaterdag 12 maart was de beurt aan Noor. Zij schaatste in Enschede en werd gedeeld tweede op de 500 meter en eerste op de 300 meter. Uiteindelijk bereikte ze een tweede plek. 
Zaterdag 19 maart stonden Anne en Liv in Groningen aan de start. 
Anne bereikte een knappe 10e plek. Anne daarover: ‘’Super leuke ervaring en mijn 
persoonlijke records flink verbeterd!”. 
Liv bereikte werdt op zowel de 500 als de 700 meter tweede en werdt dan ook uiteindelijk 2e in het totaal klassement! 
De dames: ‘’Het was ontzettend gezellig en we hebben elkaar flink aangemoedigd!’’. 
Met deze wedstrijd is het seizoen afgesloten. Binnenkort beginnen de zomertrainingen, skeeleren, droogtraining, wielrennen, etc. ‘’Zo blijven wij in vorm en verbeteren wij ons nog meer om volgend seizoen nog meer te knallen.’’ Zegt Liv. 
 
Wil je op de hoogte blijven van de schaatsavonturen van deze dames? Volg hen dan op Instagram @meiden.die_rijden . 
 

Blijf altijd op de hoogte

Als je hieronder je gegevens invult, sturen wij automatisch een email als er een nieuw bericht op de website wordt geplaatst.

Afmelden

Vul hier je e-mail adres in en druk op "Afmelden" om je uit te schrijven voor de mailinglijst.