Vacature Voorzitter BC Twente

Vacature Voorzitter BC Twente

Vacature
Voorzitter Baancommissie Twente (BC Twente)

De Baancommissie Twente is een zelfstandig onderdeel van het gewest Overijssel van de KNSB. in haar hoedanigheid draagt zij zorg voor alle KNSB gerelateerde activiteiten op IJsbaan Twente. Te denken valt dan aan langebaan-, kunst-, shorttrack- en marathonschaatsen. Ook verzorgt de baancommissie de bezetting van juryleden tijdens de langebaan- en marathonwedstrijden. Gedurende de zomermaanden worden mede door de baancommissie schaats gerelateerde activiteiten georganiseerd, zoals inlineskaten en wielertrainingswedstrijden.

De Baancommissie is statutair een vereniging. De vereniging is een organisatie met circa 150 vrijwilligers die er samen voor zorgen dat de leden van verenigingen kunnen trainen en wedstrijdrijden. Vrijwilligers zijn bijvoorbeeld bestuur, wedstrijdleiders, wedstrijdsecretariaat, ET waarnemers, marathonorganisatie, shorttrackorganisatie, juryleden, etc.

De Baancommissie Twente is de verbinding tussen de schaatsverenigingen die trainen op IJsbaan Twente te Enschede en de KNSB en de organen van de KNSB zoals de verschillende secties. Op IJsbaan Twente zijn 16 verenigingen actief die in de winterperiode gebruik maken van de ijsbaanfaciliteiten.

Vacature

De huidige voorzitter, Harry Gernaat, is aftredend en heeft zich niet herkiesbaar gesteld. Hij was al een tijdje de pensioengerechtigde leeftijd gepasseerd en is inmiddels ook aan het verhuizen naar het midden van het land. De functie komt dus vrij.

We zouden de functie heel eenvoudig kunnen omschrijven als ‘de boel bij elkaar houden’. Immers, het vrijwilligerskorps is uitstekend bezet, de wedstrijdorganisatie is top voor elkaar, de reputatie van de BC Twente in den lande is uitstekend, de financiën zijn op orde, de relatie met de directie en medewerkers van de IJsbaan Twente is prima. Echter, de BC Twente vraagt een bestuur dat vooruit moet kunnen denken. Op de winkel passen alleen is niet voldoende.

  • Voor het bestuur zoeken wij een voorzitter die, in samenwerking met de overige bestuursleden en vrijwilligers, de volgende taken kan vervullen:
    Aanspreekpunt voor alle leden van de baanvereniging (schaatsverenigingen).
  • Leiding geven aan de dagelijkse omstandigheden.
  • In de gaten houden dat trainingen en wedstrijden goed lopen.
  • Leiding geven aan het dagelijks bestuur (secretaris & penningmeester).
  • Onderhandelingen voeren met derden zoals IJsbaan Twente, KNSB, ISU, NOC-NSF en gemeenten.
  • De samenwerking tussen de verenigingen actief bevorderen
  • De samenwerking met KNSB en Gewest bevorderen.

Wij zoeken een voorzitter die affiniteit heeft met de schaatssport en die ook enige kennis heeft van de nationale en internationale omstandigheden binnen de schaatssport. Wat dat laatste aspect betreft volstaat ook de intentie om die kennis actief te ontwikkelen. Verder is het handig om kennis te hebben van de cultuurverschillen in Twente en begrip te hebben voor de verschillende en gezamenlijke doelstellingen van verenigingen

Kortom: Een voorzitter die verbindingen kan leggen waardoor de schaatssport in Twente verder kan floreren.

Sluitingsdatum 27 mei 2020

Met vriendelijke groeten,

Het dagelijks bestuur van de BC Twente,

Harry Gernaat             voorzitter

Mijnt Kruiskamp         secretaris

Derk Willem Ruesink  penningmeester

Blijf altijd op de hoogte

Als je hieronder je gegevens invult, sturen wij automatisch een email als er een nieuw bericht op de website wordt geplaatst.

Afmelden

Vul hier je e-mail adres in en druk op "Afmelden" om je uit te schrijven voor de mailinglijst.