KNSB Update betreffende het Corona Virus

KNSB Update betreffende het Corona Virus

Statement update KNSB over coronavirus

Gepubliceerd: woensdag 11 maart 2020

Zoals iedereen houden wij bij de KNSB de ontwikkelingen rond het coronavirus (Covid-19) nauwlettend in de gaten. Wij volgen daarbij de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en hebben nauw contact met sportkoepel NOC*NSF.

Alle adviezen en maatregelen van het RIVM zijn erop gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. De adviezen die het RIVM eerder gaf blijven van kracht. Het schudden van handen laten we voorlopig achterwege. Onze medewerkers hebben we gevraagd om bij koorts of verschijnselen van verkoudheid (niezen, kuchen, keelpijn) niet naar het bondsbureau of Thialf komen.

Omdat de situatie in Noord-Brabant ernstiger is dan in de rest van het land, heeft NOC*NSF ons geadviseerd om gevolg te geven aan de oproep van de veiligheidsregio’s om alle evenementen – waaronder sportwedstrijden – tot en met komend weekend af te gelasten. Dat advies volgen wij op, het geldt voor alle sportclubs in Noord-Brabant en zowel voor thuis- als uitwedstrijden.

Daarmee worden de inwoners van Noord-Brabant gestimuleerd mee te werken aan het beperken van de onderlinge sociale contacten. De oproep tot deze forse beperking van de sociale contacten via sport geldt alleen voor Noord-Brabant en vooralsnog tot en met komend weekend. Meer informatie is te vinden via deze link.

Wij raden iedereen aan bij toekomstige ontwikkelingen de instructies van RIVM en de overheid nadrukkelijk te volgen.

https://knsb.nl/nieuws/statement-update-knsb-over-coronavirus/

Blijf altijd op de hoogte

Als je hieronder je gegevens invult, sturen wij automatisch een email als er een nieuw bericht op de website wordt geplaatst.

Afmelden

Vul hier je e-mail adres in en druk op "Afmelden" om je uit te schrijven voor de mailinglijst.