BC Twente Jeugd Mass-start Competitie

Informatie BC Twente Jeugd Mass-start Competitie, seizoen 2023-2024.

De commissies voor Langebaan en Marathon van de BC Twente organiseren dit seizoen gezamenlijk de BC Twente Jeugd Mass-start Competitie. Op de wedstijdavond worden 3 wedstrijden verreden, twee langebaan afstanden en een Mass-start. Hierover wordt een klassement opgemaakt, met dit klassement kun je plaatsen voor het NK Jeugd Marathon in Alkmaar, zaterdag 10 februari 2024. Dit laatste geldt alleen voor de catergoriën pupillen A en B en de junioren C. Voor de pupullen C, D, E en F is er geen NK. 

Gewestelijk Kampioenschap Marathon Oost
Voor de jeugd is er ook nog een Gewestelijk Kampioenschap Marathon Oost op zaterdag 3 februari op de Scheg in Deventer. De Gewestelijk Kampioen plaatst zich rechtstreeks voor het NK Jeugd Marathon in op De Meent in Alkmaar.

Wedstrijdprogramma
Er wordt gestart met een 300 meter voor alle catergoriën. Daarna volgt de 100 meter ook weer voor alle catergoriën. Beide afstanden worden gereden volgens de geldende langebaan regels. Na de tweede afstanden vindt er een baanverzorging plaats. Na de baanverzorging volgen de Mass-starts. Let op! Bij de Mass-start zal de inrijbaan blijven liggen. Tijdens de baanverzorging wordt op het middenterrein de transponders en helmcaps uitgedeeld door de wedstrijdjury. Het uitdelen zal gebeuren op basis van de startvolgorde van de catergoriën. We beginnen met de jongsten, pupillen E/F. Let op! Na de wedstrijd gelijk de helmcap en transponder weer inleveren bij de wedstrijdjury.

 

Start procedure Mass-start
Per catergorie verzamelen bij het jurylid bij de ijsopgang. Het jurylid geeft aan, dat je mag oprijden naar de 500 meter startlijn. Let op! Dit is tegen de rijrichting in. De scheidrechter vangt je bij de 500 meterlijn op voor de start. Na de start is de eerste 100 meter loos, na 100 meter volgt de echte start.

 

Aantal ronden per categorie en startvolgorde;

  • Pupillen E/F 1 ronde
  • Pupillen D 2 ronden
  • Pupillen C 3 ronden
  • Pupillen B 5 ronden
  • Pupillen A 8 ronden
  • Junioren C vrouwen 12 ronden 
  • Junioren C mannen 20 ronden

De wedstrijdjury kan besluiten om wedstrijden samen te voegen.

 

Wedstrijdkalender.
De data van de wedstrijden zijn;

  • Zaterdag 18 november 2023, aanvang 18.00 uur, Deze wedstrijd is helaas vervallen
  • Zondag 10 december 2023, aanvang 18.00 uur
  • Zaterdag 6 januari 2024, aanvang 18.00 uur  

 

Inschrijven.
De wedstrijden staan op voor rijders/rijdstrers met een baankaart van Enschede. Het inschrijven dient te gebeuren via schaatsen.nl, baan Enschede, klik hier. Inschrijven is meedoen aan alle onderdelen baanwedstrijd en mass-start!

 

Plaatsing Jeugd NK Marathon.
Let op! Bij plaatsing voor het NK Jeugdmarathon, dan dien je in het bezit te zijn van een wedstrijdlicentie met een "marathon" oormerk.

Nieuws

Geen inhoud

Er is een probleem opgetreden tijdens het laden van inhoud.

Vorige Volgende