Let op

Vision Sports Skeelercompetitie 2014

Beste Schaats- en Skeelervrienden,

In navolging op de succesvolle Vision Sports skeelercompititie voor pupillen, C en B junioren vorig jaar organiseren de samenwerkende verenigingen IJSCH (Haaksbergen), IJCL (Losser), WIJC (Wierden), skeelerclub Twenterand in samenwerking met BC Twente in 2013 wederom de Vision Sports skeelercompitie. Namens de organisatie nodigen wij jullie vereniging uit voor deelname aan de wedstrijden.

De opzet van de wedstrijden is vergelijkbaar met voorgaande jaren, echter de competitie is uitgebreid met een vierde wedstrijd, de wedstrijden worden gehouden op:

  • Zaterdag 17 mei 2014 – skeelerbaan te Losser (IJCL):   uitslag
  • Zaterdag 24 mei 2014 – skeelerbaan te Haaksbergen (IJSCH): uitslag
  • Zaterdag 14 juni 2014- skeelerbaan te Vriezenveen (Twenterand): uitslag 

Tussenklassement na 3 wedstrijden: uitslag

  • Zaterdag 30 augustus 2014  6 september – skeelerbaan Wierden (WIJC), startlijst
  • Zaterdag 30 augustus 2014  6 september – skeelerbaan Wierden (WIJC), uitslag

Je kunt je HIER inschrijven.

Het klassement wordt opgemaakt op basis van de te verrijden afstanden, deze zijn voor: Pupillen F, E, D: 100 & 300 meter Pupillen C, B, A: 300 & 500 meter Junioren C, B: 500 & 700 meter Kinderen skeeleren net als bij het schaatsen in tweetallen naast / tegen elkaar.

Aanmelding deelnemers voor 9:30 uur, aanvang van de wedstrijden is om 10:00 uur.

Er wordt begonnen met de 100 en 500 meter wedstrijden. Aansluitend worden de 300 en 700 meter wedstrijd gereden. Per wedstrijd wordt een dagklassement opgemaakt. Na afloop van de vierde wedstrijd wordt een eindklassement opgemaakt. De nummers 1, 2 en 3 van het eindklassement krijgen een prijs en de rest van de kinderen een persoonlijke herinnering. Het eindklassement wordt opgemaakt aan de hand van de gemiddelde tijden per afstand. Het gemiddelde wordt berekend aan de hand van drie snelste tijden op een afstand plus de verplichting tot deelname aan de laatste finalewedstrijd. Mocht als gevolg van ernstige regenval een wedstrijd niet doorgaan of worden afgebroken dan telt deze wedstrijd niet mee voor het eindklassement. Het eindklassement wordt dan opgemaakt aan de hand van de twee snelste tijden per afstand.

De inschrijving, opmaak van de startlijsten en de tijdwaarneming wordt verzorgd door BC Twente. De tijdwaarneming zal evenals op de ijsbaan elektronisch plaats vinden. Het gehele proces verloopt overeenkomstig met schaatswedstrijden op IJsbaan Twente. Aanmelden voor de wedstrijden is overeenkomstig als bij het schaatsen, voor elke wedstrijd dienen de rijders aangemeld te worden. Rijders zonder EN-nummer dienen door de vereniging vooraf collectief per mail aangemeld te worden bij Niels Roesink. De aanmelding per mail sluit uiterlijk op de woensdag 18:00 uur voorafgaande aan de wedstrijd. Inschrijven via BC Twente kan uiterlijk tot donderdag 18:00 uur.

Afmeldingen van rijders heeft als gevolg dat de tegenstander alleen zijn/haar rit moet rijden. Het moeten omzetten van startlijsten zal vertragingen met zich meebrengen, dit willen wij voorkomen. Verzoek aan verenigingen, trainers en coaches hiermee rekening te houden. Voor aanvang van de wedstrijden zijn tegen een kleine vergoeding startlijsten te koop.

De kosten voor deelname aan de wedstrijden bedraagt Euro 5,00 per deelnemer, ongeacht het aantal wedstrijden. Het voldoen van de inschrijfkosten dient collectief per vereniging te geschieden. Betaling van de deelname kosten dient CONTANT te geschieden voor aanvang van de eerste wedstrijd van deelname. Als organisatie vragen wij trainers en/of coaches dit per vereniging te regelen.

Deelname aan de wedstrijden geschied namens de eigen ijs- / skeelervereniging en onder verantwoordelijk van eigen trainer(s) en/of coach(es). Deelname is geheel op eigen risico.

Hopende op een grote deelname aan de “Vision Sports skeelercompetitie” voor pupillen, C & B- junioren”.

Wij horen graag jullie reactie en zien met belangstelling de inschrijving tegemoet,

Met vriendelijke groeten,

Namens de organisatie, IJSCH, IJCL, WIJC, Skeelerclub Twenterand & BC Twente Erik Veldhuis